Miksei ihanista lastenkirjoista voisi ottaa uusi painoksia ihan koko ajan? Totta kai uusiakin ihanuuksia julkaistaan säännöllisesti, mutta kun niitä vanhojakin rakkaita on niin paljon ja niiden metsästäminen käy välillä työstä. Muistan hyvin kuinka aikoinaan luin pikkusiskolleni Ulf Nilssonin ja Eva Erikssonin "Pikkusisko Kaniini" -kirjoja ja rakastin niitä teininä vähintään yhtä paljon kuin taaperoikäinen siskoni. Nyt näitä kirjoja ei löydy mistään! Jopa Huuto.netistä niitä on lähes mahdoton saada. Siksipä meillä onkin vain kuvassa näkyvä "Pikkusisko Kaniini ja valtameren aallot". Sarjan puuttuvia osia on vielä ainakin neljä. Höh, lapsi ehtii kasvaa liian isoksi ennen kuin ehdin löytää ne kaikki!

Tuota ainoaa Pikkusisko Kaniini -kirjaa tyttö rakastaakin oikein kunnolla ja osaa kirjan jo ulkoa, lähes sanasta sanaan. Tekstiä näissä kirjoissa on hyvin minimaalisesti ja siksi nämä sopivat erittäin hyvin pienille lapsille, juuri siihen väliin, kun lapsi siirtyy esikirjoista oikeiden kuvakirjojen pariin. Valittelin täällä vuosi sitten, ettei tällaisia vähätekstisiä kuvakirjoja oikein löydy. No, jos joku tällaisia etsii, niin nämä Pikkusisko Kaniini -kirjat sopivat juuri tuohon ikään mainiosti. 

Ja tosiaan, oma kolmevuotiaamme alkaa jo pian olla liian iso näille kirjoille. Voi kun löytäisin muut osat niin kauan kun lapsi suostuu näitä lukemaan!

Niin ja ovathan kaikki yhtä mieltä siitä, että Eva Eriksson on yksi maailman parhaista kuvittajista? Ehdottomasti heti siinä Ilon Wiklandin perässä!