Tyttö sai joululahjaksi kolme ihanaa laulukirjaa. "Kas metsämökin ikkuna"-kirjassa on uusia ja perinteisiä lastenlauluja ja niihin sopivia leikkiohjeita. "Kiekkumaralla"-kirjasta taas löytyy vanhoja, suloisia kansanlauluja. "Aa tuuti lasta" on (yllätys, yllätys) kokoelma unilauluja. Kaikissa kirjoissa on mukana myös cd, jolta noita lauluja voi kuunnella kirjaa selatessa tai ihan muutenkin vain.

Meillä on aina laulettu paljon. Olen ehkä hieman hysteerinenkin tämän suomen kielen opettamisen suhteen ja luen, laulan ja loruttelen tytölle oikein olan takaa. Monet näistäkin lauluista olivat siis lapselle etukäteen tuttuja ja sekös vasta hauskaa oli kun kaiuttimista kajahtaa tuttu "Täti Moonika", vaikkakin vähän uusilla sanoilla. Sekin herättää hilpeyttä, kun jokin laulu, jonka tyttö osaa alunperin norjaksi löytyykin levyltä suomeksi laulettuna.

Nämä kaikki kirjat ovat Tammen kustantamia. En tiedä kuuluuko sarjaan vielä muitakin samanlaisia kirja-cd-yhdistelmiä, mutta näistä me ainakin tykkäämme molemmat, sekä minä ja lapsi. Kiitos Suomeen mummulle ja ukille, jotka toisistaan tietämättään onnistuivat ostamaan saman kirjasarjan eri osat, niin ettei samaa kirjaa tullut kahta kappaletta!