Kirjallisen teehuoneeni ensimmäinen pöytä tarjoilee tietenkin englantilaista kello viiden teetä. Englantilaiset osaavat ottaa teensä tarpeeksi vakavasti. Jos et usko, käy kurkistamassa tämä hurmaava opetusvideo siitä kuinka valmistaa oikeaoppisesti kupillinen englantilaista teetä! Oheinen kuva tässä blogissani antaa teehuoneeni pöydästä tietenkin vain osviittaa, oikeassa kello viiden tee -pöydässäni on toki myös valkea pitsiliina, pieni maitokannu sekä erilaisia teen kanssa tarjottavia skonsseja ja keksejä.

Kirjallisessa teehuoneessani tarjoamme teen kanssa toki myös kirjallisuutta ja mikä sopisikaan teemaan paremmin kuin Agatha Christien dekkarit! Niissä täytyy aina juoda monta kupillista mustaa teetä ennen kuin saadaan selville kuka mahtoi murhata varakkaan ja syvästi rakastetun isotädin. Siis ole hyvä ja istu alas, voit luottaa siihen, että teetä on haudutettu täällä juuri tarpeeksi kauan. Ota seuraksesi jonkin ikkunalaudalle pinotuista dekkareistamme, esimerkiksi tuo ”Teetä kolmelle”.

Teenä tarjoilemme tänään English Breakfast Tea -sekoitusta. Tästä teesekoituksesta löytyy sekä Assam- että Ceylon–teetä. Assam-teetä tuotetaan Intiassa, Assamin osavaltiossa ja Ceylon-teetä tietenkin Sri Lankassa. Tämä Clipperin versio tuosta Englannin suosituimmasta teesekoituksesta on sekä luomua että reilun kaupan teetä ja noita molempia aatteita teehuoneemme kannattaakin lämpimästi. Jos haluat tietää miksi, käy lukaisemassa tämä Kuluttaja-lehden artikkeli teenviljelyn eettisyydestä.

Jos dekkarit ja hienostunut englantilainen tyyli alkavat kyllästyttää, palaa tänne taas helmikuussa ja esittelen sinulle teehuoneeni toisen nurkkauksen. Siihen asti toivotan kaikille lukijoilleni höyryäviä kuppeja teetä sekä ripauksen arsenikkia!