Jos mahdollisia rinnakkaistodellisuuksia on olemassa miljoonia, niin jossakin niistä, tuolla tähtien toisella puolen, minä omistan pienen viihtyisän teehuoneen. Toki leikittelen ajatuksella tässäkin todellisuudessa. Toisinaan arjen jyrätessä päälle haaveilen perustavani pienen teehuoneeni, oman rauhan ja tyyneyden saarekkeeni, jonne kömpisin aamuisin unenpöpperössä töihin muiden teetä rakastavien seuraan. Siellä tuntisin kanta-asiakkaani nimeltä ja osaisin suositella jokaiselle juuri heille sopivia teelaatuja ja juuri oikeita teen kanssa nautittavia kirjoja. Istuskelisimme yhdessä rauhallisessa hiljaisuudessa, jokainen teehensä ja kirjaansa uppoutuneena ja nousisimme ylös silloin tällöin vain keittääksemme lisää vettä.

Unelmani tiellä on vain muutamia esteitä. Ensinnäkin pelkään, että Suomen kaltaisessa kahvihullujen maassa teehuone-ideani ei kannattaisi ja saisin nautiskella teestäni ja kirjallisuudestani aivan yksin. Sillä teehuone-ideaani liittyy toki tiiviisti myös kirjallisuus. Teehuoneeni olisi näet samalla jonkinlainen kirjakaupan tai kirjaston sekoitus, jossa kirjoja lojuisi pöydillä ja hyllyillä ja jossa lukeminen olisi, jos nyt ei suorastaan pakollista niin ainakin hyvin vahvasti suositeltavaa toimintaa. (Tähän liittyykin toinen epäilyni, saisinko minä siellä lainkaan tehtyä töitä?)

Olen silti sisustanut teehuonetta mielessäni jo monta kertaa. Pienessä teehuoneessani olisi ainakin 12 pöytää ja jokaisella pöydällä olisi oma teemansa. Yhdessä nurkkauksessa voisi nautiskella tyylikkäästi englantilaista kello viiden teetä, toisessa nurkassa lumoutua arabialaisesta hedelmäteestä – ja tietenkin uppoutua juuri näihin teemoihin sopivaan kirjallisuuteen.

Koska luulen, että lähitulevaisuudessa en tällä planeetalla ja tässä todellisuudessa tule teehuonettani perustamaan, haluan maistaa siitä palasen edes täällä blogissani. Tuosta vasemmalta voitte klikata kohdasta ”Kirjallinen teehuone” ja pääsette suoraan sivulle, jonne kokoan kaikki nämä teehuoneeni pöydät ja nurkkaukset, yhteensopivat teelaadut ja kirjat sekä muut sopivat linkit. Vuoden 2011 aikana esittelen täällä joka kuukausi yhden teehuoneeni pöydän, luultavasti aina kuukauden puolivälissä. (Mutta koska teehuoneeseen kuuluvat oleellisesti rauha ja tyyneys en aio stressata tämänkään asian kanssa ja siksi päivitykset saattavat toisinaan myöhästyäkin.)

Toivotan siis teidät kaikki sydämellisesti tervetulleiksi tänne virtuaaliseen kirjalliseen teehuoneeseeni! Lisäksi haluan toivottaa kaikille lukijoilleni ja teehuoneeni tuleville asiakkaille oikein rentouttavaa vuotta 2011! Toivottavasti tämä vuosi tuo eteenne paljon kuumia teekannuja, hiljaisia iltoja ja paksuja, viisaita kirjoja!

(Niin ja jos joku lukijoistani innostuu ideastani ja haluaa ihan oikeasti perustaa tällaisen kirjallisen teehuoneen on kaikkien ideoitteni varastaminen enemmän kuin toivottavaa! Kunhan vain ilmoitatte minulle mistä teidät sitten aikanaan löytää!)