Tämän postauksen kommenttiosiossa Karoliina vinkkasi, että Huuto.netistä löytyy paljon sellaisia lastenkirjoja, joita ei enää kirjakaupoista saa. Olen erittäin kiitollinen vinkistä ja olen aloittanutkin nyt uuden urani Huuto.netin vakioasiakkaana. Olen löytänyt jo melkoisen kasan suosikkilastenkirjojani, mutta en pääse niihin käsiksi ihan vielä, koska tilasin kirjat äitini luokse Suomeen. Kaksi kirjaa olen kuitenkin jo saanut luokseni tänne Norjaan! Lisää ihanaa Camilla Mickwitziä!

 

 

Toinen uusista kirjoista on Mickwitzin klassikko "Jason", joka oli itselleni lapsena rakas ja josta tykkään edelleen ihan hirveästi. Erityisesti kirjan kuvitus on mahtavan värikäs ja hyväntuulinen.

 

 

En silti yhtään muistanut kuinka ihanan täynnä kirja on 70-luvun sosiaalirealismia! Jasonin äiti Kaarina on yksinhuoltaja, joka käy töissä tehtaassa, jossa hän siirtelee purkkeja liukuhihnalta toiselle. Toisinaan äiti on niin sekaisin purkkien siirtelystä, ettei osaa lopettaa, vaan siirtelee purkkeja yhä kotona ja kaupassakin. (Ihan kuin Chaplin "Nykyaika"-elokuvassa!) Sitä paitsi tehdastyöstä ei makseta hyvin ja siksi Kaarinan täytyy iltaisin työskennellä alastonmallina. Se on kovin raskasta, kun mallin täytyy pysyä pitkään samassa asennossa, mutta väsyessään Kaarina vain ajattelee, että näillä rahoilla Jason saa uuden talvitakin ja jaksaa taas paremmin! Jotenkin tuntuu, ettei tällaisia lastenkirjoja kyllä enää julkaista. Köyhä yh-äiti, joka työskentelee iltaisin alastonmallina! Jos se ei ole 70-lukua niin ei sitten mikään!

 

 

 

Toinen Mickwitzin kirjoista onkin sitten vähän kauempana sosiaalirealismista. "Ei kai täällä ole käärmeitä?" -kirjassa Orion-aasi ja Cassandra-nukke rakastuvat toisiinsa, muuttavat yhdessä autiolle saarelle ja yrittävät tulla toimeen erilaisten persoonallisuuksien törmätessä. Kirja on klassinen muurahainen / heinäsirkka -tarina, jossa toinen haluaa huvitella ja toinen rakentaa sateensuojan ja kerätä ravintoa. Tarina ei sinänsä ole kovin kummoinen, mutta kuvitus on uskomattoman hurmaava! Kuvitus koostuu valokuvista, joita Mickwitz on ottanut tekemistään nukeista ihan oikealla hiekkarannalla. Lapsi ei ainakaan vielä ole kovin innostunut tästä kirjasta, mutta minä olen myyty!

Ihanaa olla aikuinen, kun voi ihan itse ostaa itselleen kaikki ne lastenkirjat, jotka haluaa! (Saa se lapsikin näitä välillä ihan vähän lukea.)