Kirjasiepon blogista huomasin, että Oprah kehuu Monika Fagerholmin kirjaa "The American Girl"! Huh! Ja jee! Niin pitääkin, kukapa ei kehuisi! Fagerholm taitaa olla ensimmäinen suomalainen kirjailija, joka on päässyt O-lehden suosittelemien kirjojen listalle. Ja sille listalle pääsy tarkoittaa tietenkin julkisuutta, suosiota ja myyntiä. Mahtavaa! Jos joku, niin juuri Monika Fagerholm sen ansaitsee! Olen ollut Fagerholm-fani jo kauan, mutta hänen kirjojensa kanssa törmään hieman samaan ongelmaan kuin Vigdís Grímsdóttirin kirjojen kanssa: en oikein osaa sanoa mitään yleispätevää tai analyyttistä, kun huokailen vaan miten voi olla, että nämä kirjat onkin kirjoitettu juuri minulle!

Viime syksyn Suomen Kuvalehdessä oli juttu siitä kuinka suosittu Fagerholm on Ruotsissa ja jo sitä lukiessa hiipi mieleen pieni mustasukkaisuus. Kun rakastaa tiettyjä kirjoja oikein kovasti haluaa jakaa ne muidenkin kanssa ja sitten samalla ei kuitenkaan halua. Fagerholmin hurja salaisuuksia ja kauheuksia sykkivä maailma on minulle rakas. Ja nyt sinne on löytänyt myös Oprah ja sen mukana sitten koko muukin maailma. Tervetuloa nyt sitten, tulkaa vaan, mutta pysykää siellä perällä, meikä oli tässä eturivissä ekana, ettäs tiedätte.

 

PS. Sain "Säihkenäyttämön" joululahjaksi, mutta en ole vieläkään raaskinut lukea sitä loppuun. Kun sitten kun se on loppu niin sitten se on loppu.

PPS: Niin ja sen O-lehden arvostelun voi lukea täältä. Ja lukupiirin keskusteluvinkkejä täältä.