Vielä yksi lastenkirja-postaus, pian jatketaan muullakin kirjallisuudella. Tässä kuitenkin lyhyt katsaus tämän hetkisiin hitti-kirjoihin kotonamme. 

 

 

 

Jossain lehdessä uutta Maisa-kirjaa mainostettiin sanoilla "sopii kaikille Maisa-addikteille". Juuri sellainen meillä on täällä kotona. Maisa on aina yhtä ihana ja mahtava on hän sitten menossa tarhaan tai nukkumaan. Luukku-kirjat ovat parasta maailmassa!

 

 

Puppe-kirjat kuuluvat suunnilleen samaan kategoriaan Maisojen kanssa, niihinkin lapsi jää helposti koukkuun. Näitä saa myös tuollaisina ärsyttävinä äänikirjoina joissa eläimet puhuvat amerikkaa. (En muuten ostanut itse.) Lapsen mielestä kirjat ovat mahtavia, kuinkas muuten.

 

 

Kuka ei tykkää Mauri Kunnaksesta? Näitä kirjoja haalitaan meille varmasti vielä lisääkin, kun lapsi kasvaa. Selasin muuten vähän aikaa sitten uutta Kunnaksen elämäkertaa ja se oli erittäin hieno ja hauska kirja sekin! Yrittäkääpä saada käsiinne!

 

 

Nämä "Sanna"- ja "Teemu"-kirjat muistan omasta lapsuudestani. Yritin etsiä näitä Suomesta, koska käsittääkseni kirjoista on otettu uusia painoksia, mutta en vain löytänyt. Olen sitten ostanut vielä muutaman uuden norjankielisen (kuvassa olevat ovat miehen lapsuudesta), koska näissä käydään kyllä suhteellisen tarkasti läpi kaikki lapsen elämän tärkeät asiat, kuten pölynimuri ja vaipan vaihto. (Tyttäremme pelkää imuria kuollakseen, joten pelkoa on hyvä käsitellä kirjan avulla.) Lapsi tykkää näistä kirjoista kuin hullu puurosta.

 

 

Näitä Tammen kultaisia kirjoja yritän myös hamstrata, ihan jo nostalgian vuoksi. Nämä kirjat olivat itselleni rakkaita. Erityisesti tuo "Maalarikissat" on jäänyt voimakkaasti mieleen ja olinkin erittäin onnellinen, kun löysin sen kirjakaupasta. Kuvat ovat ihanat ja lukiessani kirjaa nyt aikuisena huomasin, että myös kieli oli hyvin kauniisti riimitelty. Vilkaisin sitten etusivulle ja huomasin, että Kirsi Kunnashan se on tietysti tuonkin kirjan kääntänyt! Kunnas on niin ihana, että ansaitsisi kyllä Nobelin milloin tahansa. Hienoa, että jo niin monta vuosikertaa lapsia on saanut kasvaa hänen kanssaan.

 

Pakko laittaa tähän mukaan vielä nämä pienet kirjaset, joita huomasin Suomessa myytävän tällä hetkellä monissa kaupoissa kassan luona. Kirjat eivät välttämättä ole maailmankaikkeuden tasokkaimpia, mutta lapsi tykkää, kun ne ovat niin sopivia pieneen käteen. Kirjat ovat siis suunnilleen 10 cm X 10 cm ja siksi niitä on hyvä ottaa mukaan reissuun lähtiessä, mahtuvat vaikka äidin käsilaukkuun. Erityisesti "Pupu Jupuli ei ole jänishousu" -kirjanen on tytölle tällä hetkellä rakas.

 

 

Tässä siis pieni osa niistä kirjoista joiden kanssa vietän aikaani nykyisin. Yritän kovasti löytää aikaa ihan omallekin lukemiselle, mutta tällä Maisa ja Koiramäki -linjalla täällä enimmäkseen mennään.