Kuten blogini säännöllinen lukija tietää, en asu Suomessa, joten en yleensä pysy mukana suomalaisen kirjallisuusalan uutisissa enkä aina niissä muissakaan uutisissa. Kuulin tänään kuitenkin, että Espoon Entressen kirjasto on tehnyt jotakin hirvittävää ja shokeeraavaa: tarjonnut muslimiasiakkaille tyhjän nurkkauksen, jossa nämä voivat Ramadanin aikana rukoilla rauhassa!

Tästäkös on noussut haloo. Keskustelupalstat ja lehtien mielipidepalstat ovat täynnä pyhää vihaa huokuvia ihmisiä, jotka vastustavat tällaista toimintaa. Jopa jotkut kirjastoalan ihmiset ovat nousseet meuhkaamaan, että tällainen on väärin. En edes halua linkittää yhtään minnekään, kun olen niin ällistynyt, pettynyt ja surullinen. Ulkosuomalaisena olen oppinut arvostamaan monia asioita suomalaisuudessa, mutta juuri nyt tunnen suunnatonta helpotusta siitä, että en asu Suomessa!

Mistä tällainen vihan ilmapiiri oikein syntyy? Millaisella logiikalla joku voi kiihdyttää itsensä raivoon kuullessaan, että ison kirjaston tyhjästä nurkasta on annettu pari neliötä hiljentymistarkoitukseen? Mikä siinä on niin perinpohjin väärin ja hirvittävää? Minä en kuulu kirkkoon, en kristittyyn enkä muihinkaan, mutta en minä ahdistu, vaikka toiset uskoisivatkin ja jopa harjoittaisivat uskoaan julkisesti, niin kauan kuin tuo uskonnon harjoittaminen ei vahingoita muita. Ja jotenkin minun on hyvin vaikea nähdä kuinka jonkun toisen nurkassa hiljaa rukoileminen on muilta pois.

Surkuhupaisinta on, että ilmeisesti joku asiasta tuohtunut kunnon kansalainen (lue kiukkuinen rasisti) oli käynyt Entressen kirjastossa tarkistamassa tuon hiljentymistilan ja todennut sen olevan melko pieni, mutta oli samalla tuohtunut siitä kuinka kirjasto itsessään oli liian iso! Kyllä siinä taas veronmaksajien rahoja pistetään turhuuteen! Nih!

On se vaan kummallista kuinka usein nämä "maahanmuuttokriittiset" valveutuneet kansalaiset puolustavat kovaan ääneen Pyhää Suomalaista Kulttuuria, mutta pitävät samaan aikaan kirjastoja, taideapurahoja ja musiikkitaloa turhana hömpötyksenä.

Niin ja oikein hyvää huomista Id-juhlaa kaikille lukijoilleni!