Kirjallisen teehuoneemme kesäisellä terassilla tarjoillaan tietenkin jääteetä ja kesäpäiviin soveltuvaa lukemista. Matkalla helteiselle uimarannalle on hyvä piipahtaa virkistymässä teehuoneessamme kaikkien pölyisten kirjakasojemme keskellä. Terassillemme kasaamme tällä kertaa erityisesti Jane Austenin ihania rakkausromaaneja. (Tiedän, että Austein ansaitsisi myös aivan oman teepöytänsä, jotakin klassista ja tyylikästä Pemberleyn henkeen, mutta tällä kertaa Austen saa kuitenkin edustaa hieman kevyemmissä merkeissä.)

Usein väitetään, että jäätee esiteltiin ensimmäistä kertaa 1904 vuoden St. Louisen maailmannäyttelyssä, mutta todellisuudessa jääteetä juotiin jo ainakin 1870-luvulla. En itse ole mikään maailman suurin jääteen ystävä, otan mieluummin teeni kuumana ja juon helteellä jotain muuta, mutta toisinaan jäätee tekee kuitenkin terää ja uskon, että tällainenkin terassi on teehuoneessani tärkeä. Kuvassa esitteillä Arizonan söpöjä jääteepulloja, mutta kirjallisesta teehuoneestamme löytyy toki myös itse alusta asti valmistettua jääteetä.

Jane Austenin lisäksi kirjakasasta voisi löytyä esimerkiksi "Bridget Jonesin päiväkirja" ja vaikka jokunen Kaari Utriokin. Romantiikkaa ja kirjoja, joissa on onnellinen loppu. Mutta ei liian isoja kirjapinoja tähän pöytään. Yksi, kaksi romanttista klassikkoa riittää hellepäivän kunniaksi.

(Muistathan, että edelliset kirjalliset teepöydät löydät klikkaamalla linkkiä vasemmalla, kohdassa "Sivut" -> "Kirjallinen teehuone"!)