Selvä, seuraavaksi jotakin mistä en pidä: Paulo Coelho. Olen yrittänyt lukea useampaakin hänen kirjoistaan, mutta yhtään niistä en ole saanut loppuun asti. Ja tämä on erikoista, koska normaalisti en koskaan jätä kirjoja kesken. (Muistan edelleen kaikki kirjat, jotka elämäni aikana olen jättänyt kesken. Herään usein öisin ahdistuneena, että ne pitäisi lukea loppuun. No en.) Sitä paitsi aivan järkevät ja täyspäiset ihmiset ovat Coelhon kirjoja suositelleet. Ja tämäkin:

"'Siellä missä on aarteesi, siellä on sydämesi', sanoo Alkemisti. Ja kun häntä on kuunneltu jo 27 miljoonan kirjan voimin 56 kielellä, voi vain todeta, etteivät kaikki nämä ihmiset voi olla väärässä."
- Ralf Hemanus / Kauppalehti 2.1.2003

No jaa, kaikesta tästä hypetyksestä tulee lievästi keisarin-uudet-vaatteet -olo. Siis sanokaa nyt joku ääneen, että ne kirjat ovat järkyttävän huonoja; mahtipontista pullistelua ja ylidramaattisuutta, mukasyvällisiä kliseitä.

Jos haluatte lukea vanhahtavalla kielellä kirjoitettuja tarinoita kameleista ja aavikoista niin hei, lukekaa Raamattua. Se on oikeasti hyvä kirja. Ja se oli ekaks.

Kun haluat jotain, koko maailmankaikkeus auttaa sinua saavuttamaan sen.

(suom. Sanna Pernu)

Joo joo. Yök.