1246704306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

-Mitä sinä oikein yrität sanoa minulle? hän kysyi.

-Sen vain... että tässä on paljon selvittämättömiä asioita. Tämä ei ole sellainen suku... jonka seurassa sinä erityisemmin viihtyisit. (suom. Tarja Teva)

 

Anne B. Ragden "Berliininpoppelit" on ollut iso hitti Norjassa ja ilmeisesti suosittu Suomessakin. Se on Neshovin-suvusta kertovan trilogian ensimmäinen osa ja Norjassa sen pohjalta on tehty myös tv-sarja.

Kirja kertoo kolmesta veljeksestä: sikojaan hoitavasta ja kotona asuvasta Torista, tanskalaistuneesta homosta Erlendistä sekä hautausurakoitsija-Margidosta. Kun heidän voimakastahtoinen äitinsä yllättäen sairastuu kokoontuvat veljekset vuosikymmenien jälkeen ensimmäistä kertaa yhteen.

Henkilöhahmot ovat melkoisen kliseisiä, mutta silti hauskasti ja hyvin kuvattuja. Kirja on helppolukuinen ja koukuttava, tietyllä tapaa suorastaan viihdekirja. Mutta samalla myös viisas ja koskettava. Kannattaa kokeilla, sillä luulen, että kun kirjan aloittaa on sitä vaikea jättää kesken. Näihin hahmoihin kiintyy helposti. Luulen, että lukaisen itse sarjan seuraavatkin osat.