Kirjallisuusblogi "Jäljen äänessä" on tänä kesänä vietetty vampyyrikesää. Penjami Lehto on lukenut läpi kasan vampyyrikirjoja ja kirjoittaa niistä niin hyvin, että itseänikin alkaa kutkuttaa ajatus lukaista muutama. Omat kokemukseni vampyyrikirjojen parissa perustuvat lähinnä Bram Stokerin "Draculaan" ja Stephen Kingin "Painajaiseen". Niin ja lapsena rakastin tietysti syvästi "Pikku vampyyri"-kirjasarjaa. Esimerkiksi Anne Ricea en ole lukenut ollenkaan enkä Stephenie Meyerin "Houkutus"-sarjaakaan. Vampyyrielokuvia olen tietenkin nähnyt kymmenittäin.

Jollain tapaa itseäni ärsyttää tämä nykyinen vampyyri-buumi, kun noita verenimijöistä pukkaa joka paikasta, kirjoina, elokuvina ja tv-sarjoina. Toisaalta vampyyrit ovat toki kauhukirjallisuuden hurmaavimpia hahmoja, jotka ansaistsevatkin hehkutusta.

"Jäljen ääni"-blogissa on ainakin tähän mennessä keskitytty vanhempiin vampyyritarinoihin, noihin 1800-luvun klassikoihin. Joten kiinnostuneet, käykääpä Penjamin blogissa lukemassa mitä mies vampyyri-kirjoista tykkää. Kyseessä eivät ole perinteiset kirja-arvostelut, vaan kiinnostavaa pohdiskelua pahuudesta, vanhoista myyteistä, vampyyrin kirjastosta ja erilaisista kesäyössä vaanivista verenimijöistä. Suosittelen!