Menetin viikko sitten Ikea-neitsyyteni, kun kirjahyllyn tarve kasvoi niin suureksi, että oli vihdoin pakko piipahtaa siinäkin putiikissa. Nyt meillä on kerrankin tarpeeksi hyllyjä, ainakin siihen asti kun saan vihdoin loput kirjani Suomesta.

On ihanaa vierailla kodeissa, joissa on paljon kirjahyllyjä, mutta itse en halua sellaisessa asua. Lapsuudenkodissani oli isot seinän peittävät hyllyt sekä olohuoneessa että makuuhuoneessa. Jokaisen lapsen huoneessa oli sielläkin kirjahylly. Yksi hylly löytyi myös keittiöstä. Isäni luona kirjahyllyjä oli myös eteisessä ja saunassa (no, siis siinä saunan eteisessä). Minä en halua sellaista. Teen parhaani, että en haalisi kirjoja. Lainaan suuren osan kirjoistani kirjastosta tai ystäviltä ja annan omiani eteenpäin, mutta kyllä niitä silti kertyy.

Tuossa ensimmäisessä kuvassa näkyy "lukemattomien kirjojen hyllyni". Eli siihen on koottu kaikki ne asuntomme kirjat joita en ole vielä lukenut. Hmm… en oikein itsekään ymmärrä miksi mieli tekee ostella lisää, kun noita lukemattomiakin on vielä yli kahdeksankymmentä. Mies ei ainakaan ymmärrä.

Tässä alemmassa kuvassa näkyvät sitten ne meidän uudet Ikea-löytömme. Ne halvimmat ja rumimmat, mutta juuri meille sopivat hyllyt. Mies valitsi mustan ja minä punaisen ja sitten sekoitettiin hyllyjä.

 

 

Sitten meillä on vielä tämä rumilus. Pitää maalata se pian (=ensi tai sitä seuraavana kesänä.) Johtokasoista ei tarvitse välittää, kun tämä nyt on vaan tällainen kirjablogi eikä mikään sisustusblogi. Voi laittaa silmät kiinni.

 

 

Näiden lisäksi meillä on vielä yksi iso hylly täynnä miehen LP-levyjä. Mutta kun siihen ei mahdu kirjoja joukkoon niin jätetään se kuvaamatta. (No, huomasin nyt, että se pilkistää kuitenkin vähän tuossa ensimmäisessä kuvassa tuolta käytävästä.)

Ja viimeisenä tietenkin lastenhuone. Tuossa kirjahyllyssä on juuri sopivasti kasvunvaraa. Aika paljon kirjoja tuolle lapselle on kahdessa vuodessa kertynyt, varsinkin kun vauvakirjat on jo siivottu tuolta pois. Silti tuntuu, että aika usein me luemme vain niitä yksiä ja samoja...